neděle 7. prosince 2014

Léčivé kameny pro vánoční čas

Vánoce mnohým z nás přináší směsici radosti, lásky, smíchu a štěstí, ale často také smutek, stres, přepracování, deprese a pocit osamělosti.

Jistě by bylo úžasné, kdybychom se na jedné straně mohli volně těšit jen těmi nejhezčími vánočními pocity a atmosférou, nebo se na druhé straně během nich dokázali alespoň vyrovnat s negativními pocity, které někteří máme s Vánocemi spojené. Je dobře, že to můžeme poměrně snadno udělatK dispozici je řada léčivých kamenů, které pomáhají darovat právě ty věci a pocity, které dělají Vánoce tak zvláštním a krásným ročním obdobím.

Dá se říci, jakoby něco zvláštního, vyššího a duchovního bylo o Vánocích ve vzduchu. Snad většina z nás cítí, že kolem nás jsou jakési vyšší vibrace pozitivních energií. Lidé jsou na sebe více přátelští, dokonce i vůči cizím lidem, a usmívají se i na ty, kteří by jim za normálních okolností ani nestáli za pohled. Na televizních obrazovkách se objevují milé vánoční filmy a pohádky, v některých obchodech hrají koledy, při troše štěstí uslyšíte lidi zpívat třeba v kostele o adventních bohoslužbách, a když vyjdeme do města, je kolem nás plno zvláštního ruchu, jak lidé před Vánocemi nakupují. Je to skvělý, až povznášející roční čas - alespoň pro většinu z nás.


Jsou však mezi námi i lidé, pro které Vánoce nejsou až tak krásným obdobím   lidé bez přístřeší, lidé s nedostatkem prostředků, lidé, kteří jsou osamělí, staří nebo s depresí. Pro tyto lidi mohou být Vánoce naopak tou nejhorší dobou v roce. A je pravda, že  mnozí lidí z těch, kteří Vánoce mají rádi, jsou přesto před nimi i během nich ve stresu, cítí se přepracovaní a unavení. I jim však mohou pomoci s překonáním tohoto období léčivé kameny, které zmírňují smutek a stres, jako je třeba ametyst nebo duhový měsíční kámen.

Ametyst, jadeit, růženín, citrín, tyrkys, duhový měsíční kámen a modrý topaz
jsou těmi nejlepšími kameny pro klidné a spokojené prožití Vánoc


Nejlepší léčivé kameny pro krásný vánoční čas

Kámen radosti a laskavosti je tyrkys a jadeit
Kámen lásky a naděje je růženín a mechový achát

Můžete si také vytvořit  vlastní kombinace z výše uvedených kamenů. Nemusíte tyto kameny použít jen sami pro sebe, jejich prostřednictvím můžete poslat lásku, štěstí a radosti a radost I jiným lidem. Stačí, když na to budete nad svými kamínky alespoň chvíli myslet…

Je řada dalších léčivých kamenů, vhodných pro klidné Vánoce:

A jestliže chceme podržet si v sobě to hezké, co Vánoce přinášejí, nebo se naopak potřebujeme vzepřít smutku a stresu, můžeme použít po celý rok tyto kameny, které pomohou udržet ty nejlepší vlastnosti této roční doby v celém našem životě:

Chceme-li projevit soucit, potom nám k tomu pomůže angelit, avanturín, rodochrozit nebo turmalín:


Pokud se chceme (nejen) o Vánocích cítit šťastní, můžeme použít achát, kousek přírodní mědi nebo tygří oko.

Naději a víru v lepší časy nám pomůže dodat mechový achát, topaz nebo lepidolit.

Radost nejen o Vánocích nám dají: chryzantémový kámen, jadeit, olivín

Laskavost do našeho srdce pomohou přinést: krásně modrý smithsonit, zelený spinel, tyrkys

Cítíme-li se osamělí (či chceme pomoci osamělým lidem): mušle abalone, aragonit, karneol

Láskyplné prožití (nejen) Vánoc s těmi, jež máme rádi: pruhovaný achát, růženín, turmalín

Cítíme-li v sobě smutek, potom nám jej pomůže zmírnit ametyst nebo azurit.

Jestliže potřebujeme zmírnit (nejen) předvánoční stres, můžeme zkusit tyto kameny: ametrín, celestýn, měsíční kámen


Jestliže jsme zahlceni povinnostmi, můžeme o pomoc požádat energii buď akvamarínu nebo surového zlata

Chceme-li najít v sobě důvěru v lepší časy, tím nejlepším kamenem pro nás bude chalcedon

Máme-li v srdce beznaděj či dokonce zoufalství, lze je léčit pomocí ohnivého achátu, pyritu nebo surové měďi

Vánoce jsou pro nás symbolem lásky a naděje
v lepší budoucnost

Pro nás v Léčivých kamíncích a Nefertitis jsou Vánoce časem lásky a naděje, časem, kdy se lidé po celém světě setkávají se svými blízkými a těmi, které mají rádi. Vánoce jsou vždy dobou, která nám dává velkou naději a důvěru v budoucnost, protože pokud se k sobě všichni budeme chovat vždy tak hezky a přátelsky, jako to činíme během pár dnů o Vánocích, budeme všichni šťastnější. A pevně věříme, že léčivé kamínky, které jsme uvedli v tomto článku, nám v tom mohou všem pomoci.

Přejeme vám a
všem těm, které mate rádi, ať prožijete šťastné a láskyplné letošní Vánoce. Ať jsou štěstí a láska přímo v nás, v naší duši i mysli. Ať k nim tentokrát netřeba léčivých kamínků – ty ať máme o Vánocích u sebe  jen pro radost z jejich krásy a přírodního půvabu.


Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře!Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.
© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., rádi vám texty i obrázky poskytneme, kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na info@nefertitis.cz. 

1 komentář:

  1. Děkujeme moc za milé přání a přejeme vše nejlepší do nového roku, hlavně hodně zdraví, štěstí a lásky.

    OdpovědětVymazat