neděle 14. září 2014

Pietersit - kámen v němž je zakleta bouře

V nádherném kameni pietersitu je doslova zakleta sama podstata, síla a krása letní bouřky, neboť v pietersitu vidíte brilantní záblesky zlatého světla uprostřed vířících mraků v nejhlubší modré barvě. Pietersit je znám také jako Kámen blesků či Kámen bouře, protože je nabit silnou energií, která je téměř až hmatatelná. Stejně jako blesky a bouře čistí vzduch a obnovují některé věci v přírodě, pietersit od nás odvádí negativní energii a vyjasňuje náš emocionální zmatek, čistí naši auru a obnovuje tak náš klid a vnitřní rovnováhu. 
Pietersit také poskytuje současnou aktivaci sakrální čakry a solar plexus čakry, stejně jako čakry třetího oka, což vytváří silný nárůst energie naší osobní vůle a schopnosti intuice.
Pietersit - ukázkový exemplář nádherně vybarveného kamene
ve stříbrném šperku
Pietersit je odrůda křemene, jehož chemické složení je obdobné jako má obecně dobře známé tygří oko či jaspis. Oproti nim se však pietersit často vyznačuje ještě silnějším efektem „kočičího oka, jenž vzniká díky vláknité struktuře v křemeni jako u kočičího oka, nebo vměstky jiného kamene do dutin v kameni, jako je třeba u chrysoberylu. Pietersit uvnitř svého kamene doslova žije jiskřivým životem, kdy jeho prosvítající odlesky zlaté barvy kontrastují s tmavě modrou až černou, mnohdy také šedou a hnědou barvou. Své jméno Pietersit získal po svém objeviteli Sidu Pietersovi, který jej jako první nalezl ve Windhoeku v Namibii.
Pietersit se v současné době stává stále cennějším a hodnotnějším kamenem (a tím      i dražším kamenem) a těší se čím dál větší oblibě především v oblasti ručně vyráběných šperků a to i u předních světových designérů. Pietersit navíc patří mezi nejlepší léčivé kameny.

Pietersit a jeho použití jako léčivého kamene

Pietersit je účinný ochranný kámen, který chrání svého nositele zejména před povětrnostními vlivy. Uklidňuje vystrašené lidi a zvířata během bouřek, chrání při jízdě za špatného počasí a chrání domy a podniky proti poškození bouří. Pietersit může také sloužit jako štít proti nepříznivým účinkům technologií, zejména pokud pracujete dlouhé hodiny u počítače.
Pietersit je velmi vhodným léčivým kamenem pro ty, kteří se již mnohokrát pokusili zbavit své závislosti, a dosud se jim to nepodařilo. Pietersit je podpůrný a posilující kámen, který pomáhá určit příčinu neúspěchu naší snahy o léčbu ze závislosti. Především a hlavně - pietersit zvyšuje naše odhodlání a vůli podstoupit léčbu závislosti. 
Pokud u sebe nosíte pietersit delší dobu, pak také zvyšuje vaše sebevědomí. Je tak ideálním kamenem třeba pro kreativní lidi, kteří postrádají důvěru ve své schopnosti a díky tomu svou kreativitu nedovedou finančně zhodnotit.

Pietersit a jeho energie pro léčbu fyzického těla

Pietersit stimuluje fyzické tělo, kterému poskytuje energii a sílu. Udává se, že pietersit je léčivým kamenem pro nervový systém, vhodný pro stimulaci a posílení nervů a mozku. Udává se také, že pietersit pomáhá zmírnit bolesti hlavy, nervové choroby, potíže s dýcháním, bolest břicha a závratě.
Některé autority v oblasti léčitelství uvádějí, že pietersit stimuluje hypofýzu, vyvažuje endokrinní systém a tvorbu hormonů, kterými se řídí metabolismus, krevní tlak, růst, pohlaví a tělesné teploty. K tomuto působení pietersitu však máme jistou skepsi, ačkoliv jej jinak považujeme za jeden z nejlepších léčivých kamenů vůbec.
Pietersit je také zmiňován pro použití ke zmírnění očních infekcí, u některých jeho majitelů údajně došlo ke zlepšení zraku na dálku a nočního vidění.

Pietersit a jeho emoční léčivá energie

Pietersit může být důležitým pomocníkem pro uvolnění našich v nitru zadržovaných pocitů, individuálních křivd a konfliktů tak, že je pomůže „vynést na povrch“. Tím umožní dosud nevyřčeným a v našem nitru ukrytým pocitům přejít v emocionální výlev, který nejen „čistí vzduch!, ale zároveň jím začíná buď proces hojení pociťovaných křivd anebo řešení konfliktních situací. Ať jde o mezilidské vztahy, nebo jen o naši osobu, výsledky budou vždy směřovat k nastolení dobra v nás samých.
Pietersit je vynikajícím kamenem pro ty, jejichž život či kariéra stagnuje a oni nedokáží dosáhnout dalšího pokroku. Pietersit pomáhá odstranit stagnující energie, zvyky a životní vzory, a odhaluje nové směry pro náš další život, kariéru či třeba vztah. Dá se říci, že pietersit je skutečným kamenem silné vůle, protože nám propůjčuje vůli a sílu, abychom novým směrem v našem životě opravdu vykročili.

Pietersit a jeho energie pro rovnováhu čaker

Pietersit silně aktivuje systém čaker v těle pro využití plného spektra elektromagnetické energie. Zvyšuje světelnou energii ve fyzickém těle, stejně jako posiluje naši auru. Energie jeho zlaté barvy aktivuje druhou a třetí čakru, zatímco jeho tmavě modrá barva stimuluje čakru třetího oka.
Sakrální čakra, nebo také druhá čakra, řídí tok energie a těžiště našeho těla. Zde je centrum životní síly v těle a odtud se řídí tok informací od těla k mysli a od mysli k tělu. Naše pocity, intuice a jiné "nelineární" formy komunikace pocházejí právě z této čakry. Pokud není tato čakra v rovnováze, symptomy toho se projevují jako zmatek, závislost na druhých, potlačování pocitů, neschopnost cítit radost, frustrace a obavy ze sexuálního styku. Naopak když je tato čakra v rovnováze, jste plní života, cítíte v životě především radost a uspokojení prakticky ze všeho, co činíte.
Čakra solar plexus, nebo také třetí čakra, je distribuční centrum naší energie a je to také čakra našich vztahů. Tato čakra se nachází mezi žebry a pupkem a řídí imunitní a trávicí systém. Když je tato čakra v rovnováze, máte fyzickou sílu bojovat s infekcemi a alergickými reakcemi. Jestliže je čakra solar plexus nevyvážená, pociťujete uvnitř duše strach – že někoho zklamete nebo rozladíte, nebo ještě hůře - podřizujete svůj život a potěšení vůli druhých lidí. Když je čakra solar plexus v rovnováze, máte možnost interpretovat svět skrze své vlastní myšlenky a emoce, takže si řídíte sami svůj život a neřídí vám jej diktát někoho jiného.
Čakra třetího oka, nebo také šestá čakra, je centrem našeho vnímání, intuice a myšlení. Řídí náš zrak a každodenní povědomí o světě. Tady se nachází naše vědomí, s nímž jsme spojeni právě prostřednictvím této čakry. Zde zvažujeme a porovnáváme, co je pro nás důležité a nedůležité, třídíme zde „přijatá data“ a dojmy. Čakra třetího oka ovládá tok energie v našem těle. Pokud je tato čakra v rovnováze, vidíme věci v našem životě zřetelně a naše vnímavost k nim je vysoká. Naše myšlenky a interní komunikace v rámci sebe samých jsou zdravé a jiskřivé. Jsme otevřeni novým myšlenkám, snům a vizím. Můžeme také lépe řídit tok naší energie v rámci všech čaker.

Pietersit a jeho duchovní energie

Pietersit rozptyluje naše marné iluze a pomáhá člověku vidět krásu jeho duše a jeho života. Tím, že pietersit stimuluje čakru třetího oka, nám dává schopnost pochopit podstatu daného okamžiku a vidět jej v souvislosti, jak tento okamžik může ovlivnit naši budoucnost. Pietersit také zvyšuje jasnost našeho myšlení a podporuje rozvoj naší intuice. Pietersit umožňuje urovnat si nesourodé myšlenky a myšlenkové proudy, a najít mezi nimi ty správné souvislosti. Jedná se o vynikající kámen třeba pro studenty, učitele a výzkumné pracovníky.

Pietersit a energie jeho barev

Tmavě zlaté krystaly v pietersitu, probleskující jako paprsky slunce v bouřné obloze, nám dávají hluboký a výrazný smysl pro oddanost našim cílům a našemu životnímu odhodlání, poskytují nadšení a schopnost sdílet celoživotní závazek péče a lásky. Poskytují nám sílu vést náročné projekty, podporují naše organizační schopnosti a úsilí o úspěch. Ty kameny, v nichž převažují tmavší odstíny zlaté barvy, jsou neobyčejně silnými léčivými krystaly. Pomáhají při řízení a vedení lidí, přinášejí nám úspěch a vliv. Zlaté barvy pietersitu nám také dávají moc nad svým vnitřním já, která nám umožní ovládat náš stres a úzkost.
Kouzelné proudy zlaté barvy v kabošonu pietersitu
Tmavě modré odstíny v pietersitu přinášejí důvěru, víru, trpělivost a respekt k našemu životu. Učí nás, že pro dosažení našich cílů musíme být upřímní a důvěryhodní, že musíme v životě jednat odpovědně. Pokud nosíme pietersit jako šperk, potom tmavě modrá barva kamene zvyšuje respekt a soucit, který máme v sobě. Učí nás jednat lidsky a čestně, povzbuzuje nás jednat milosrdně a pomáhá nám zaměřit naše životní úsilí nejen pro sebe sama, ale i na službu ostatním lidem.
Detail pietersitu - struktura kamene opravdu
připomíná vířící mraky během bouře

Pietersit a meditace

Pietersit je vynikajícím meditačním kamenem a to i pro ty, kdo dosud s meditací nemají žádnou zkušenost. Pietersit je pro meditaci používán jako uklidňující kámen, který pomáhá získat klid a zmírnit stres, duševní napětí a obavy. Vzhledem k tomu, že pietersit je „Kámen blesků“ kdy cesta blesku začíná v nebi a končí uzemněním v zemi, je pietersit také silně uzemňujícím kamenem.  Jeho“ bouřlivý původ“ nám dává sílu překonat napětí a chvíle strádání. Poskytuje nám sebereflexi a přináší nám potenciál krásného a radostného života. Pro lidi s větší zkušeností s meditací je pietersit výborným pomocníkem pro cestování mezi dimenzemi, hledání vizí nebo šamanské putování.

Věštecký význam pietersitu:

Něco pro vás opravdu důležitého uvidíte v novém světle.

Pietersit a říše Andělů

Pokud jste narozeni v období od 16. do 21. června, pietersit může být kamenem, který vám umožní spojit se s vaším strážným Andělem, Calielem.

Pietersit jako krystal pro oslavu Bohyně

Vzhledem k vysokému obsahu křemene kočičí oko v pietersitu, může být tento kámen použit na počest bohyně Freyja (Freya), bohyně krásy a lásky starých Vikingů, která bývá zobrazována, jak jede ve voze taženém dvěma černými kočkami. Dle starých bájí sbírá Freya duše bojovníků, kteří zemřeli v boji, aby se mohli i po smrti setkat se svými ženami.
Pietersit může být také použit na počest Bastet, egyptské bohyně požehnání a laskavosti. Bastet staří Egypťané zobrazovali nejdříve jako ženu se lví hlavou, později však byla zobrazována vždy s hlavou kočky. Kult bohyně Bastet byl oblíbený nejen ve starém Egyptě, ale následně i ve starém Římu, kdy byl velmi rozšířen. Pro dávné národy byla Bastet tvůrkyní parfémů a olejů, vládkyní lásky, plodnosti, smyslnosti a hudby.

Pietersit a znamení Zvěrokruhu

Pietersit není tradičním kamenem pro znamení Zvěrokruhu.

Pietersit jako přírodní kámen narození

Pietersit obsahující více zlaté barvy je přírodní kámen narození pro ty, kteří se narodili v magickém měsíci letního slunovratu (22. července - 21 srpna). Lidem narozeným v tomto období mohou zlaté krystaly v pietersitu přinést úspěch, nadšení, štěstí a sílu.
Pietersit ve kterém výrazně převažuje modrá barva, je přírodním kamenem narození pro ty, kteří se narodili v době čekání na jarní rovnodennost a na jaře (19. února – 19. března). Lidem narozeným v tomto období mohou modré krystaly přinést více trpělivosti a respektu.

Pietersit a jeho použití pro mulety a talismany

Pietersit je kámen, který obsahuje takovou energetickou krystalovou strukturu, které sladí přirozenou energii krystalu s přirozenou sílou lidské mysli a tak pomáhá najít cestu k novým horizontům a novým věcem. Jako amulet či talisman je pietersit kamenem transformace - pomáhá zvýšit úsilí, abychom změnili k lepšímu naši aktuální situaci, životní vyhlídky, zdraví, a také vztahy. Pomáhá nám pomocí změny sebe samých změnit náš životy. Můžeme se učit novým věcem, lépe zvládat životní situace, být lepším partnerem… jsou vynikající amulety na podpory na naše úsilí o růst, rozvíjet nové schopnosti a mění naše životy.
Mraky a slunce zakleté v pietersitu

Pietersit a jeho použití pro Feng Shui

Pietersit v sobě nese tlumenou energii Ohně. Energie Ohně je energií nadšení, tepla, jasu, světla a aktivní činnosti. Je energií Yang v přírodě. Je to energie, tepla, akce, emoce a vášně, energie myšlenek, nápadů a sexu. Tato energie je tradičně spojena s jižní části domu nebo místnosti. Použijte energii pietersitu ve vašem domově, ať dá vašemu životu podporu, kterou potřebujete, abyste zlepšili své vztahy a postavení ve společnosti a ve své rodině.
Pietersit, který v sobě má větší množství modré nebo černé barvy, bude také využívat energii Vody, tedy energii klidu, klidné sílu a očisty.  Voda ztělesňuje náš dosud nerealizovaný potenciál. Ačkoliv je voda poddajná a beztvará, její energie je velmi silná. Element vody v sobě nese sílu regenerace a znovuzrození. Je to energie kruhu života. Použijte krystaly pietersitu v prostoru, který používáte pro odpočinek, klid, relaxovaní, modlitbě nebo meditaci. Vodní energie je tradičně spojena se severní částí domu nebo místnosti. Energie Vody je spojena s vaší profesní a životní cestou, její proudící energie pomáhá zajistit rovnováhu energie toku vašeho života.

Pietersit a legendy a pověsti

Protože je pietersit prakticky nedávno objeveným kamenem, dosud se k němu neváží žádné pověsti a legendy.


Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře!Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.

© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., rádi vám texty i obrázky poskytneme, kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na info@nefertitis.cz.

2 komentáře:

  1. ~ úžasný, rozsáhlý, vyčerpávající popis ☺ (viz Vaše fanynka a tazatelka na hiddenit) ___ DÍKY!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, moc děkujeme za milý komentář a vaši přízeň našim článkům. Píšeme je pro vás rády a vždy nás moc těší, když zaujmou a líbí se! Přejeme krásný a slunečný den.

      Vymazat