středa 23. července 2014

Zablokujte negativitu okolo vás pomocí léčivých kamenů


Nebylo by skvělé, kdybyste se mohli chránit třeba před neustále negativním či nepříjemným spolupracovníkem na vašem pracovišti? S léčivými kameny můžete! Existuje mnoho různých krystalů, které vám s tím mohou pomoci. Léčivé kameny lze nosit na sobě jako šperky, nést je v kapse, v kabelce, nebo je třeba umístit na polici v místnosti. Kameny tak mohou pomoci odčerpat z vašeho okolí negativitu, která může nakonec nepříznivě ovlivnit     i vás. Negativita má často příznaky podobné stresu, jako je žaludeční nevolnost, pocit únavy nebo obecného nedostatku energie. Negativita kolem vás umí významně ovlivnit vaše pocity – často náhle pociťujete hněv nebo jste sami negativní – ať již myšlenkami či dokonce svým chováním.

Jeden z nejlepších kamenů pro čištění negativity je černý turmalín, 

též známý jako skoryl. Tento mocný kámen je vynikající pro uzemnění osobnosti, pomáhá zmírnit stres. Černý turmalín chrání také před elektromagnetickým vlněním a elektromagnetickým smogem. Černý turmalín byl často používán v době antiky v oblasti kolem Středního moře. Významu jako léčivý kámen a také kámen pro šperky nabyl po roce 1700, kdy byl importován ve velkém do Evropy holandskými obchodníky. Dnes většina turmalínů pochází z Brazílie, Spojených států, Madagaskaru, Srí Lanky a Ruska. Když máte kolem sebe negativně naladěné lidi, pak nejúčinnějším řešením je nosit přívěsek z černého turmalínu. Při nošení tohoto přívěsku můžete rychle zjistit, že vaše vlastní energie přestává být ovlivněna negativitou jiných lidí a vy si nyní můžete udržet svou dobrou náladu. Použití černého turmalínu je vhodné zejména pro ty, kteří se nacházejí pod velkým stresem. Můžete také zkusit rozmístit ohlazené (tromlované) kameny černého turmalínu kolem vašeho domu či bytu, aby vašemu domovu přinesly harmonii a povznášející atmosféru.

Černý turmalín tromlovaný (ohlazený) kámen

Černý turmalín - přívěsek ze surového turmalínu ve stříbře

Náramek z kousků turmalínu

Dalším skvělým polodrahokamem pro boj s negativitou je topaz. 

Už staří Egypťané a Římané nosili topaz jako ochranný kámen. Ve středověku lidé obecně věřili, že topaz zabraňuje šílenství a posiluje duševní sílu. Protože topaz má úžasnou schopnost přinést radost do vašeho života, mizí negativita všude tam, kde je topaz přítomen. Topaz je také skvělý léčivý kámen pro zmírnění napětí a stresu. Topaz podporuje zdraví a stabilizuje emoce. Zkuste nosit přívěsek s topazem, abyste využili co nejvíce jeho přednosti, protože topaz funguje nejlépe, když je umístěn přímo na pokožku.


Modrý topaz ohlazený kámen

Stříbrné náušnice s modrým topazem

Topat Imperial je nádherný polodrahokam ve zlaté barvě

Stříbrná energetická spirála s modrým topazem -

Pokud hledáte kámen, aby vám pomohl zvládnout emocionální negativitu v sobě samých
vřele vám doporučujeme použít karneol. Karneol je pojmenován podle stromku dřín obecný (Cornus mas, nebo také Cornelian cherry), jehož plody oranžové a načervenalé barvy vypadají podobně jako karneol. Karneol je vysoce energetický kámen, který rezonuje nejlépe se sakrální čakrou. Karneol poskytuje ochranu před žárlivostí a ochranu proti vzteku a zášti. Když máte u sebe karneol, může tento kámen pomoci jak vám, tak i lidem ve vaší blízkosti. Kromě šperků s karneolem lze použít i ohlazené kameny, které jsou ideální pro nošení v kapse či kabelce. Karneol má také další skvělou schopnost. Můžete jej umístit mezi jiné léčivé kameny a krystaly, kdy karneol spolehlivě vyčistí energii okolních kamenů. Karneol je jeden z mála kamenů, které nikdy nepotřebují očistit od negativních energií. Chcete-li se řídit principy Feng Shui, pak umístění karneolu u vašich dveří podporuje hojnost ve vaší domácnosti.

Nádherný široký náramek z kousků karneolu doslova září barvami
Karneol je překrásný kámen se skvělými vlastnostmi - zde ohlazené kameny
Nádherný kus ohlazeného karneolu - ideální pro umístění u domovních dveří
Karneol náramek - Buddha styl

Záhněda – kouřově zabarvený křišťál je další vynikající uzemňovací kámen,

který je schopen rychle čerpat negativní energii k sobě a od sebe. Záhněda je druhem křemene, který má hnědou barvu díky příměsi lithia, hliníku a sodíku. Téměř černě zbarvená záhněda se označuje jako morion. Nejčastěji se záhněda těží ve Spojených státech, Brazílii, Madagaskaru, Austrálii a Švýcarsku. Záhněda podporuje schopnost organizace a koncentrace,  je velmi užitečná pro studenty, kterým pomáhá v soustředění. Záhněda je též výborným kamenem pro učitele, kterým pomáhá mít trpělivost. Záhněda snižuje stres, návaly deprese a strachu, podporuje klid a vyrovnanost. Tento léčivý kámen neobyčejně dobře funguje dobře spolu s černým turmalínem, stejně jako černý turmalín umí záhněda chránit proti elektromagnetickému stresu a negativním účinkům záření. V zahraničí se udává, že je proto ideální kámen pro pacienty chemoterapie. Ačkoliv záhněda rezonuje především s kořenovou čakrou, má schopnost zvýšit vaši energii a zároveň neutralizovat negativní vibrace. Ideální je nosit záhnědu jako šperk, třeba jako náramek či přívěsek. Pokud umístíte nejlépe kouli nebo ohlazený kamínek záhnědy u vaší postele, může záhněda často nabídnout také úlevu od nočních můr.


Téměř  černý druh záhnědy zvaný MORION


Samozřejmě, existuje mnoho dalších léčivých kamenů a krystalů

které vám mohou pomoci zablokovat negativity ve vašem okolí. Zároveň platí, že všechny krystaly, které vám mohou pomoci odblokovat vás od negativity, umí také odstranit negativitu ve vás samých.


U kamenů blokujících negativitu je vždy naprosto zásadní, aby byla pravidelně očištěna energie těchto kamenů. Postupem času si všimnete, že účinnost krystalů se zmenšila. Tím nastal čas pro jejich nezbytnou očistu. Je řada způsobů, jak očistit kámen od negativní energie – třeba jejich ponechání přes noc v měsíčním světle, jejich umístění v mořské soli, hrát lahodné zvuky pomocí zvonkohry. Kompletní popis jednotlivých metod najdete v našem článku na tomto blogu.

Z naší dlouholeté zkušenosti s léčivými kameny považujeme ale za nejúčinnější způsob očisty kamenů tzv. vykuřování.. Vykuřování je způsob očisty kamenů kouřem z pálení kadidla nebo můžete pro tyto účely použít šalvěj. Jak při vykuřování postupovat najdete v našem článku na našem webu


Vykuřovací svazek šalvěje s příměsí pinie
Kadidlo pro vykuřování

Existuje několik kamenů, jako třeba karneol, které mají schopnost vyčistit jiné kameny kolem sebe. Jedním ze způsobů, jak používat karneol pro tento účel je uložit jej v malém pouzdře či váčku s jinými krystaly, které potřebují očistit, a to v době kdy tyto kameny nepoužíváte.

Pokud se rozhodnete s pomocí léčivých kamenů blokovat a neutralizovat negativitu ve vašem okolí, většinou poměrně rychle se dostaví žádoucí výsledek. Mnohé z obav či stresů, které jste máte, se rozptýlí a budete uvolněnější, dokonce i v blízkosti negativních a vás stresujících lidí. Ujistěte se jen, abyste měli potřebné kamínky vždy s sebou. 


Upozornění! Vezměte prosím na vědomí! Informace na této webové stránce nejsou náhradou za konzultaci s lékařem. Veškeré informace obsažené na této webové stránce, včetně informací týkajících se zdravotních a veterinárních záležitostí, produktů či způsobů ošetření, slouží pouze k informativníúčelům. Rozhodně navštivte svého lékaře před zahájením jakékoli alternativní léčby, diety, užívání potravinových doplňků nebo cvičebních programů.

© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na info@nefertitis.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat