pátek 15. května 2015

Léčení rostlin s drahými kameny na zahradě i v květináči

Drahé kameny pocházejí z naší Země, kde se tvoří dlouhé roky. Než se dostanou k nám do rukou, ujdou dlouhou cestu - přes těžení, upravování až po konečné balení a převoz. Není se tedy čemu divit, že kameny můžeme využít nejen pro sebe či zvířata, ale také k léčení rostlin. Ať už máte zahrádku nebo jen pár rostlin v květináči na balkóně, léčivé kameny můžete použít kdykoliv. 

Rostliny milují energii léčivých kamenů, pomáhá jim růst, kvést, rozmnožovat se, léčit se. Oproti chemickým přípravkům je tato metoda přirozená a nijak nenarušuje život rostliny ani jejího okolí. Před samotným léčením je dobré si nejdříve zjistit, co danou rostlinu trápí. S léčivými kameny je to v této oblasti obdobné jako u lidí. Každý kámen působí na různé čakry i části těla, je tedy vhodné se poradit s odborníkem, pokud se ve vlastnostech kamenů ještě tolik nevyznáte.


Měsiční kámen s turmalínem - ideální dvojce pro léčení rostlin


Před použitím se doporučuje kámen naprogramovat, aby se podpořila přirozená energie a léčení bylo co nejvíce efektivní. Článek o programování léčivých kamenů najdete zde. Nezapomeňte kámen také očistit, jak od vnější energie, tak od předchozího naprogramování.

Jak léčit rostliny? 

Existuje několik způsobů, jak můžete energii kamene přenést na rostlinu a využít v její prospěch. Představíme vám metodu, kterou lze použít v případě pokojových rostlin v květináči i zeleně na zahradě. Možná budete překvapeni, jak jednoduché to je.

Na zahradě 


Budete potřebovat pouze vámi naprogramovaný kámen, rostlinu a zahradní nářadí, případně jemný měděný drátek. Do země přibližně 5 cm od hlavního stonku vyhrabeme díru, do které uložíme kámen. Pokud chcete léčit konkrétní místo nebo část rostliny, připevněte opatrně kámen měděným drátkem k postiženému stonku či větvi. Kámen ponechejte na místě tak dlouho, jak bude potřeba a než se rostlina kompletně zotaví.

Nebojte se použít kameny také v případě pěstování ovoce a zeleniny. Účinek bude stejný, a navíc plodiny budou nabité energií samotné přírody.

V květináči 


Obdobně můžete léčit rostliny v květináči. Nejvhodnější chvíle na umístění kamene je při přesazování. Můžete jej položit na dno květináče, zasypat trochou hlíny a pokračovat v přesazování, nebo jej umístit přibližně do poloviny výšky květináče. Pokud v blízké době přesazování neplánujete, můžete jednoduše kámen položit na hlínu. Tento způsob však nemá takové účinky jako předcházející.

Při dalším přesazování, kopání na zahradě nebo odstraňování kamene dávejte pozor na jeho úlomky. Nechcete-li si kámen nijak poničit, můžete označit místo, kam jste jej umístili. V budoucnu budete vědět, kde máte hledat a kde při zahradničení máte být opatrní.

Ve váze 


Využít léčivé kameny lze také pro řezané květiny ve váze. Použít můžete například křišťál, díky kterému květiny vydrží déle čerstvé. Jednoduše vložte křišťál do nádoby, nalijte potřebné množství vody a přidejte květiny. Pokud zvolíte čiré sklo, vznikne vám velice originální interiérový doplněk. Nezapomeňte při každé výměně vody očistit také křišťál.

Malachit je účinný pro uzdraví rostliny i podpoření růstu

Boj proti škůdcům 


Každá zahrada se potýká s nezvanými škůdci. Než se obrátíte na chemické postřiky, vyzkoušejte tmavé drahé kameny a krystaly, jako je onyx nebo obsidian. Tyto kameny můžete kombinovat i s jinými, například křišťálem. Tmavé kameny odradí škůdce, zatímco křišťál se postará o růst rostliny. Není tedy podmínkou, že musíte použít vždy jen jeden druh kamene. Dávejte však pozor pokud budete užívat naprogramované kameny. Neumisťujte je do těsného kontaktu, naprogramování by se mohlo narušit.

Podpora květenství 


Drahokamy a krystaly mají blahodárný vliv také na květenství. Můžete je využít, ať už pěstujete výstavní orchideje nebo jen chcete, aby vaše květiny rozkvetly do krásy. Pro maximální účinek přilepte či jinak připevněte kámen na dlouhou bambusovou tyč, kterou umístěte přibližně do výšky květenství rostliny.

Kameny nejen do zahrady 


Mezi nepostradatelné kameny v zahradnictví patří mechový achát. Podporuje plodnost, zdraví a lepší růst rostliny. Mechový achát je taktéž označován jako Zahradní kámen nebo zahradníkův talisman, neboť lidé věří, že jeho nošení zajistí dobrou úrodu. O jeho účincích se můžete přesvědčit sami ve vlastní zahradě. Mechový achát pomáhá rostlinám s vitalitou, zrychluje hojení, předává pozitivní energii a je znám pro spojení s přírodním duchem. Máte-li na zahradě ovocné stromy, můžete zavěsit achát na jednu z větví, čímž podpoříte zdravou úrodu.

Mechový tromlovaný achát


Někteří zahradníci nosí gagát, známý v angličtině jako Jet, který pomáhá květinám dobře kvést. Výborným kamenem pro růst a léčení rostlin je také křišťál, který můžete zkombinovat s dalším kamenem a tím docílíte ještě většího účinku.

Gagát je také užíván jako talisman - chrání před nemocemi i zlem


Malachit je používán již od dob Starého Egypta, kdy jej lidé měli za symbol plodnosti. Je spojován se zemědělstvím a vegetací. Kromě podpory růstu a hojnosti, chrání rostliny, zvířata a také lidi před negativními vlivy elektromagnetických polí, vznikajících nejčastěji elektrickým vedením. Malachit můžete uložit na zahradu, ale také k počítačům a televizorům, zajistíte si tak rušení negativní energie z těchto přístrojů.

Malachit je silný ochranný kámen, chrání rostliny i děti


Další kámen, který bývá spojován s plodností je měsíční kámen. Obdobně jako ostatní kameny podporuje zdraví, uklidňuje a vytváří klidné a příjemné prostředí pro růst. Můžete jej nosit u sebe během práce na zahradě nebo jej jako mechový achát zavěsit na strom.

Zelený kalcit je používán k uklidnění, umí se však také postarat o blahodárný růst a rozvoj zahrady. Pokud žijete v hlučném a rušivém prostředí, zelený kalcit vám i vašim rostlinkám pomůže najít klid. Za zmínku také stojí zelený jaspis podporující růst rostliny a turmalín, který je skvělý pro zahradničení a léčení rostlin.

Ať už zvolíte pro léčení malachit nebo achát, vždy pečujte o bohatství a přírodní krásy naší země stejně, jako se stará Země o nás - s opatrností, citem a láskou.


Děkujeme za přečtení.
Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře! Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.
© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na  info@nefertitis.cz.
 
Autor: Eliška Reznerová

Žádné komentáře:

Okomentovat