sobota 15. listopadu 2014

Programování léčivých kamenů

Často dostáváme dostáváme dotazy od našich čtenářek a zákazníků, jaký kámen si mají zvolit, aby jim pomohl naplnit jejich záměry nebo cíle. Tedy který kámen má k sobě přiřazené vlastnosti, jež nejvíce odpovídají jejich potřebám a očekáváním od léčivého kamínku. A často, když podle obecně udávaných vlastností takový konkrétní kamínek doporučíme, dostaví se u tazatele zklamání, protože ačkoliv energie daného kamínku jsou v souladu s jejich potřebami, kamínek jako takový se jim prostě nelíbí. Je třeba zelený, ale oni zelenou nemají rádi, zato ale červenou ano. Ale ten červený zase nemá vlastnosti, které jsou zapotřebí pro daný úmysl, kvůli kterému si léčivý kámen pořizujeme... Situace s výběrem léčivého kamene, kterou si snad prožil alespoň jednou každý, kdo miluje léčivé kamínky a jejich energie. A při tom není potřeba se zříkat kamínků, které se nám nesmírně líbí, ale nemají námi požadované vlastnosti. Prakticky každý z drahých kamenů, polodrahokamů a minerálu lze totiž naprogramovat tak, aby nám pomáhal v dosažení  naprosto konkrétního přání, záměru či chtění. Rádi vám poradíme jak toto udělat. Není to obtížné a je to velmi účinné.



Všechny polodrahokamy a minerály lze naprogramovat tak,
aby podpořily svou energií váš záměr či přání

Pomocí programování léčivého kamene prakticky zaměříte jeho energii na to, co konkrétně chcete nebo potřebujete. Energie naprogramovaného kamene vám potom pomůže podpořit vaše vlastní úsilí, zaměřené na to, co si přejete či čeho chcete dosáhnout. Ať již chcete získat zdraví, lásku, peníze, bezpečí a ochranu či cokoliv jiného, váš léčivý kámen poté co byl naprogramován, bude stále v sobě obsahovat energii, zaměřenou na dosažení vašeho přání či cíle až do doby, dokud jeho naprogramování neukončíte, popřípadě kámen znovu nenaprogramujete. Každý drahý léčivý kámen v sobě může obsahovat vice našich záměrů a cílů, dokonce jich může být až čtyři nebo pět, pokud jsou navzájem kompatibilní.

Kameny mohou být naprogramovány k mnoha účelům


Možná budete hledat uzdravení, ochranu, nebo duchovní vedení. Možná budete chtít, aby ve vašem životě bylo vice lásky nebo prosperity. Můžete chtít zlepšit váš domov nebo pracovní prostředí. Možná si budete přát přivést vice vášně či naopak klidu do vašeho života. Uvedli jsme jen několik málo důvodů, proč byste mohli chtít naprogramovat léčivý kámen tak, aby vám pomáhal s vašim chtěním a přáním..

Jak naprogramovat léčivý kámen nebo krystal


Než přistoupíme k vlastnímu programování kamen, je nezbytné předtím udělat tři věci:

Formulovat náš záměr a cíl


Za prvé, je třeba, abyste si sami formulovali váš záměr. Pro úspěšné programování kamenů je nesmírně důležité, abyste vaše záměry měli dobře promyšlené s předem nastaveným konkrétním cílem, kterého chcete dosáhnout. Neurčité nebo nepřesné formulace záměrů mohou vést k nesprávnému nastavení energie léčivého kamene. Naopak, čím více konkrétní a přesná bude vaše formulace, tím přesněji budete směrovat energii kamene k dosažení vašeho záměru.

Vybrat kámen, vhodný pro náš záměr


Za druhé, musíte si vybrat kámen, který správně rezonuje s vašimi úmysly a cíli. Není přitom nezbytně nutné hledat léčivý kámen s naprosto konkrétními vlastnostmi pro daný záměr. Velmi dobře funguje základní výběr podle barvy kamene.
Například, pokud hledáte klid a pohodu, meditační kámen, anebo potřebujete zmírnit stres či úzkosti, vyberte si uklidňující zelený nebo modrý kámen, může jím být třeba chryzokol nebo akvamarín. Snad vůbec nejlepším kamenem je překrásný exotický kámen larimar.

Amazonit je nádherný polodrahokam, vhodný pro použití, když
potřebuji vnést do svého života klid a pohodu

Celestin je okouzlující jemný modrý kámen, vhodný pro léčbu stresu

Pokud chcete vnést vice energie a vášně do vašeho života, nebo hledáte silně energizující kámen, který bude stimulovat vaši fyzickou aktivitu,  nebo když potřebujete stimulovat k nějaké činnosti nebo rychle dosáhnout pozitivní výsledky, potom je ideální volbou červený kámen. Velmi dobře vám budou fungovat rudé kameny, jako je rubín nebo granát, skvělý je též ohnivě rudý korál. Jedním z nejlepších kamenů pro vyvolání vášně je ohnivý achát.Pokud máte pocit, že červeně zbarvený kámen je pro vás  příliš silný, vyberte si raději oranžový nebo žlutý kámen, jako je například karneol a citrín. Velmi vhodný, byť bohužel často opomíjený, je i oranžový kalcit.

Ohnivý achát je silným kamenem pro přivolání vášně do vašeho života

Rudé a oranžové kameny přinášejí energii pro stimulaci fyzické aktivity
a rychlého dosažení vašich záměrů

Často se mylně zejména na českých webech uvádí, že červené kameny jsou vhodné pro lásku, není to ale úplně přesné. Červené kameny vnášejí do života, do lásky, milování, partnerství a také do mezilidských vztahů vášeň, nepřivolávají ale lásku jako takovou. Pro účely přivolání lásky do života či obnovení lásky ve vztahu, je třeba volit jemnější barvu kamene, zejména něžnou růžovou, protože láska potřebuje nejen vášeň, ale především něhu a pochopení. Pro přivolání lásky je tedy tím nejlepším kamenem růženín.

Růženín je něžným kamenem lásky

Při výběru kamene je naprosto jedno, v jaké formě si jej zvolíte, zda jako tromlované kameny – ohlazené jako oblázek, či jako stříbrné šperky s kameny, nebo třeba oblíbené Buddhovy energetické náramky, či surové krystaly některého z minerálů, nebo třeba šperky pro harmonizaci čaker. Formu si veberte takovou, která vám bude nejvíce vyhovovat, jen mějte při tom na mysli, zda chcete mít kamínek stále při sobě nebo vám stačí jej mít na jednom místě.

Provést očistu kamene


A konečně, jako poslední a přitom velmi důležitý krok před vlastním před programováním, je zapotřebí vybraný kámen očistit od veškerých vnějších energií a zbaven předchozího naprogramování (o očistě léčivých kamenů si přečtěte více zde). Pokud budete chtít očistit váš kamínek pomocí velmi účinného způsobu, kterým je očista kamene vykuřováním, postup je uveden zde.


Vlastní programování léčivého kamene


Chcete-li naprogramovat vybraný kámen, musíte tiše sedět a soustředit svou mysl na váš záměr.
Držte kámen nejlépe v pravé ruce a dívejte se na něj. Vnímejte postupně jeho energie, jeho jemné vibrace. Svou vlastní energii nechte jen tak lehce plynou jakoby mimo vás dokud neucítíte, jak energie kamene splývá a prolíná se s vaší vlastní energií. Jakmile budete cítit že energie kamene i vaše energie jsou v harmonickém souladu, potom jasně a přesně vyslovte nahlas svůj záměr a cíl. Možná bude zapotřebí toto několikrát opakovat, aby se váš záměr dostatečně ukotvil ve vašem kameni. Budete intuitivně cítit, když bude programování úspěšně dokončeno.

Poté, co léčivý kámen naprogramujete, bude zapotřebí, abyste s ním několik následujících dnů strávili alespoň  chvíli času a při tom požádali kámen, aby svou naprogramovanou energii převedl na vás. V závislosti na vašem konkrétním záměru budete možná chtít nosit kámen na sobě jako přívěsek nebo náramek, nosit jej v kapse či kabelce jako tromlovaný kámen nebo jej umístit do vaší postele či místnosti, kde trávíte nejvíce času.


U naprogramovaných kamenů může dojít k narušení jejich energie či dokonce k výměně jejich program, když přijdou do fyzického kontaktu s druhými kameny. Aby se tomu zabránilo, můžete chránit váš kámen tak, že jej zabalíte do bílé látky po dobu, kdy kámen nepoužíváte. Nejlepší pro tento účel jsou látky z přírodních vláken jako je hedvábí nebo bavlna, ale  lze použití v podstatě jakoukoliv látku bílé barvy. Bílá je nejvíce reflexní barva, proto bude odrážet vnější energie od kamene a zabrání tomu, aby absorbovat všechny vnější síly a aby předával své vlastní programování do jeho okolí. Ochrana vašeho naprogramovaného kamene vám pomůže zabránit tomu, aby váš kámen  byl ovlivněn jinými programy, které mohou být v rozporu s vaším záměrem, přáním a chtěním. 

Existují však výjimky, kterými jsou především kameny pro harmonizaci čaker, které představují konkrétní symboliku barev a manter jednotlivých čaker. Tak, jako jsou v ideálním případě v harmonii všechny čakry našeho těla, tak mohou být vedle sebe v harmonii kameny pro jednotlivé čakry. Těmito kameny jsou: granát, karneol, citrín, olivín, modrý topaz, iolit a ametyst. Další výjimkou je křišťál, jehož fyzický kontakt s ostatními kameny je velmi žádoucí, neboť dotyk křišťálu umožňuje dobíjet energie jiných kamenů. Existuje ještě jedna výjimka – a tou je růženín. Především v rudých nebo černých kamenech bývá přítomna velmi silná energie, které může silně působit na citlivější osoby, které mohou místo pozitivního vlivu pociťovat naopak negativní příznaky, jako bolesti hlavy, závratě apod. Jemná a něžná energie růženínu ve styku se “silnými” kameny pomáhá zmírnit intenzitu těchto kamenů a pomůže tak přeměnit jejich energii v blahodárně působící energii a vibrace.

Přívěsek pro harmonizaci
čaker
Náušnice pro harmonizaci čaker

Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře!Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.


© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na  info@nefertitis.cz.


Žádné komentáře:

Okomentovat