pátek 17. dubna 2015

Jaké drahé kameny jsou vhodné na cestování?

Léčivé kameny jsou užitečné nejen v oblasti alternativního léčitelství, své místo najdou také v našich soukromých životech. Ať už se jedná o hledání pravé lásky, překonávání zlých časů nebo návratu dobrodružství do života. 

Občas každý zatouží po něčem novém, doposud neznámém. Ne všichni však mají odvahu, mnoho lidí jen sní a tiše závidí těm, kteří to dokážou a jdou za svými sny. Obdivují jejich spontánnost, volnost a flexibilitu. Co jim ale brání odjet, procestovat svět, poznávat nové kultury, tváře, jazyky? Strach. Strach z neznámého a z toho, co bude následovat. Všechny tyto obavy naštěstí můžou být potlačeny pomocí léčivých kamenů

Vybrané krystaly můžou přinést zpět dobrodružství a touhu po poznání do našich srdcí a myslí. K této příležitosti jsou nejvhodnější zlaté kameny. Spojení optimistické žluté a veselé oranžové barvy v nás evokuje radost ze života a pocit štěstí. Zlatá barva je barva králů, bohatství a slunce. Je to také barva, která se umí dotknout naší duše, vyvolává obrazy mystických míst, pokladů a dobrodružství. Není tedy vhodnějšího parťáka na dlouhé výlety než právě zlatého kamene. Zlatá umí přinést zpátky pohyb, radost ze života a již zmíněné dobrodružství.

Žlutý safír 


Kámen, který určitě nesmí chybět v tomto článku, je žlutý safír. Kromě toho, že stimuluje k akci, umí přilákat bohatství, prosperitu a očekávaný výdělek. Pomáhá rovněž formulovat naše myšlenky a cíle, a směruje nás k jejich naplnění. Přináší vzrušení a nová očekávání do našeho života. Snaží se nás stimulovat k akci, pohybu a to nejen fyzicky, ale také duševně. Umístíte-li jej do pokladnice nebo ve vaší domácnosti, přiláká bohatství. Safír zklidňuje mysl, a tím uvolňuje psychické napětí a odvádí nežádoucí myšlenky. Otevírá naší mysl kráse a radosti, obnovuje rovnováhu v těle.


Žlutý safír přináší bohatství a klid

Ochrana během cestování 


Zlaté kameny jsou výborné nejen pro navození nálady na cestování, mnohé z nich jsou schopny nás během cest dokonce ochránit. Jako jedny z nejznámějších „cestovních“ kamenů můžeme uvést zlatý topaz, žlutý jaspis a tygří oko. Všechny tři tyto kameny byly již od pradávna užívané jako talismany, zejména na cestách. Drahé kameny zlaté barvy bychom měli nosit u sebe, nebo aspoň se často vyskytovat v jejich blízkosti. Je tedy vhodné je zasadit do šperků nebo umístit na místo, kde trávíme většinu dne.

Tygří oko 


Tygří oko je jedním z nejoblíbenějších kamenů. Jeho krása učarovala kdekomu. Tento kámen je velmi stabilizující, poskytuje ochranu, posiluje sílu vůle, sebevědomí, praktičnost a pomáhá vidět jasně a bez iluzí. Kromě ochrany při cestování poskytuje také ochranu před veškerými formami nebezpečí. Léčí zrak, posiluje noční vidění a pomáhá napravovat zlomené kosti. Tygří oko potlačuje deprese, zlepšuje náladu a udržuje rovnováhu nižších čaker.

Tromlované tygří oko

Zlatý topaz 


Topaz je znám jako uklidňující kámen, který vyrovnává emoce a uvolňuje napětí. Přináší radost, úspěch, štěstí, lásku a mír. Již léta je používán jako ochranný kámen, účinný je zejména před chamtivostí. Obecně topaz pomáhá léčit dnu, nemoci krve, tuberkulózu a nechutenství. Zlatý topaz zvyšuje charisma, léčí játra a močový měchýř, posiluje víru a optimismus v lidech. Kromě zlatého provedení můžeme najít také modré zbarvení, čiré nebo růžové.

Zlatý topaz zvyšuje víru v naše schopnosti

Žlutý jaspis 


Jaspis ve žlutém zbarvení má velký vliv na mezilidské vztahy. Kromě ochrany při cestování poskytuje také oporu v sociálním prostředí, kdy nám pomáhá se cítit silně a vyrovnaně. Chrání před negativními vlivy a depresemi. Žlutý jaspis je spojen s čakrou solar plexus, léčí trávicí ústrojí a pomáhá při střevních potížích. Dokáže zabránit znečištění ovzduší a elektromagnetickému smogu, což je souhrn nepříznivých účinků elektrického a magnetického pole na živé organismy. Tento kámen dodává sílu rozvíjet vlastní osobnost a rovněž pomáhá při rozhodování.

Žlutý jaspis je nejlepší nabíjet na přímém slunci


Nebojte se žít, cestovat, poznávat a objevovat. Žijeme tady a teď! Pokud máte nesmírnou chuť něco podniknout, ale stále vás něco táhne zpět a nemůžete se rozhoupat, vyzkoušejte k odstranění těchto myšlenek a problémů zlaté léčivé kameny. Tyto kameny vás budou opatrovat na každé cestě, ať už jedete do práce nebo letíte letadlem na vysněnou dovolenou. V boji proti většině nemocí a strachu nám může pomoct samotná příroda, nebojte se tedy obrátit zrovna na ni.

Děkujeme za přečtení.

Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře!Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.

© 2015 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na  info@nefertitis.cz.

Autor: Eliška Reznerová

Žádné komentáře:

Okomentovat