pátek 24. dubna 2015

Elixír z léčivých kamenů – jak jej vyrobit?

Krystalová voda neboli elixír z léčivých kamenů se používá již stovky let. Skrz tuto vodu můžeme nabrat všechnu potřebnou energii, a to během malého okamžiku. Mnoho lidí nemá čas pravidelně se věnovat meditaci s léčivými kameny a tento poměrně rychlý způsob jim umožňuje nabrat energii pohodlně téměř odkudkoliv. Velká výhoda elixírů spočívá také v jejich možném uskladnění a pozdějším použití. Tyto elixíry se využívají téměř od nepaměti až do dnešní doby, třeba známý luxusní hotel Sacher ve Vídni nabízí hostů k snídani svou proslulou Steinwasser, tedy "kamennou vodu". V Rakousku je vůbec ve velké oblibě pít vodu, ke které byly přidány polodrahokamy.

Elixíry z z různých druhů léčivých kamenů


Na výrobu elixíru se dá použít třeba jen jeden kámen, několik kamenů stejného druhu, ale také kameny různého druhu. Vznikne tak synergická směs kombinující několik energií. Máte možnost si takto „namíchat“ nápoj dle vlastních potřeb.

A jak elixír vytvořit? Existují dva způsoby, které lze použít - metoda přímá a metoda nepřímá. Nepřímá metoda je bezpečnější, neboť kameny nepřijdou do kontaktu s vodou, zatímco u přímé jsou léčivé kameny ponořeny ve vodě. Některé kameny mohou být potenciálně nebezpečné a při kontaktu s vodou pouštět toxické látky. Chcete-li tedy vyzkoušet přímou metodu, poraďte se nejdříve s odborníkem, zda máte vhodné kameny. V zásadě se do vody nevkládají surové kameny, ani kameny měkké, kterým hrozí rozpuštění. pro toto použití jsou nejlepší tromlované kameny, tedy ohlazené kameny do formy oblázků,které zajistí prakticky bezpečnou přípravu. Pro snížení rizika případných zdravotních problémů doporučujeme metodu nepřímou, kterou vám níže popíšeme.

Co budete potřebovat: 

  • Krystal nebo krystaly 
  • Dvě čisté sklenice nebo glazované keramické nádoby ve dvou velikostech (malá, velká) 
  • Dvě čisté, tmavě zbarvené láhve opět ve dvou velikostech 
  • Skleněné kapátko či malou sklenici na přelévání vody 
  • Pramenitá voda (možné použít také destilovanou nebo nashromážděnou dešťovou) 
  • Vodka (s obsahem alkoholu 80 % a výš) 
  • Sluneční světlo nebo měsíční svit 


Pro přípravu elixíru jsou velice vhodné tromlované polodrahokamy



Postup výroby: 

Připravte si kameny, které chcete použít. Předtím si ještě uvědomte si, co od elixíru očekáváte a který kámen k naplnění vašich potřeb tak bude nejvhodnější, např. toužíte-li po bohatství, můžete vyzkoušet granát nebo citrín, hledáte-li lásku, vyberte si růženín. Vybrané krystaly vyčistěte, v případě potřeby je můžete také před použitím nabít novou energií, Postup očisty drahých a léčivých kamenů najdete zde.

Uklidněte se, soustřeďte se a snažte se koncentrovat svou mysl. Nahlas a zřetelně řekněte záměr výroby elixíru.

Kameny umístěte do menší nádobky/sklenice, tu následně vložte do té větší. Ujistěte se, že malá nádoba je stabilní a nemůže se převrhnout. Poté nalijte vodu do velké nádoby. Snažte se použít tolik vody, kolik jen můžete, avšak dávejte pozor, aby se voda nedostala z nádoby ven či do menší nádoby. Můžete také vyzkoušet ingredience prohodit – tedy do velké nádoby vložit kameny, do menší vodu.

Znovu vyslovte svůj záměr. Uložte nádoby na sluneční světlo, měsíční svit nebo jiné vámi zvolené místo po dobu 4 a více hodin. Kolem vnější nádoby můžete zvenku navíc rozmístit další drahé kameny.

Po uplynutí doby vyjměte nádobu s vodou a přelijte část tekutiny do velké, tmavé lahve. Voda by měla dosahovat přibližně do poloviny objemu lahve. Zbytek dolijte vodkou  pro konzervaci a utěsněte láhev.

Zbylou část elixíru nalijte do malé lahve. Tuto vodu můžete začít používat okamžitě. V případě potřeby ji nařeďte destilovanou nebo pramenitou vodou. Nezapomeňte poděkovat krystalům za vytvoření elixíru.

Vše vyčistěte a uchovejte pro další výrobu. Tento postup můžete použít i pro vyrobení vody z drahých kamenů určenou pouze k okamžitému použití, jednoduše vynecháte krok s konzervováním vody. Všechen elixír nalijete do jedné nádoby bez následného dolévání alkoholem.

Elixír určený k okamžité spotřebě můžete schovat do chladničky v dobře uzavřené nádobě, kde vydrží po dobu několika dnů.

Voda z drahých kamenů se nejčastěji pije. Můžete ji však také použít na vaření, omývání rukou či obličeje, zalévání rostlin nebo praní prádla.


Děkujeme za přečtení.


Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře!Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.


© 2014 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na  info@nefertitis.cz.

Autor: Eliška Reznerová

Žádné komentáře:

Okomentovat