pátek 10. dubna 2015

Léčivé kameny pro miminka a početí

Máte děti nebo se teprve připravujete na jejich příchod do vašeho života? Pokud jste na tuto otázku alespoň jednou odpověděli ano, máme pro vás dobrou zprávu – i pro tyto radosti si naše matička Země připravila malé překvapení, a to léčivé kameny.

Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší. Chráníme je, staráme se o ně, přejeme jim to nejlepší do života. Chcete-li trochu pomoci jejich správnému vývoji a začlenění do společnosti, můžete se obrátit na drahé kameny. Ty, kromě jejich emocionálního a duchovního rozvoje poslouží také dobře k ochraně zdraví nebo prevenci nemocí.

V tomto směru jsou nejpřínosnější zelené kameny. Samotná zelená barva je barvou přírody, zdraví a naděje. Působí uklidňujícím dojmem, motivuje. Léčivé kameny v zelené barvě navíc podporují plodnost, zejména u žen, a pomáhají při porodu. Není tedy divu, že se používají již od nepaměti v podobě talismanů. Lidé věřili, že jim přinesou nový život do rodiny.

Zelených „pokladů“ máme nespočet, vybírat můžeme z mnoha druhů, odstínů i tvarů. Každý kámen je jedinečný a určitě najde své místo ve vaší domácnosti.

Malachit 


Malachit je téměř učiněný zázrak pro ženy nejen při porodu, ale také při menstruaci. Udává se, že dokáže odstranit bolestivé křeče, léčí trauma způsobená sexem a nerovnováhu pohlavního ústrojí. Díky jeho silným ochranným vlastnostem je vhodný společník při porodu a v domácnosti s dětmi, které chrání před pády.

Využívat ho však mohou také muži, neboť ochrání při cestách, odbourává jedovaté látky v játrech, pomáhá při astmatu, epilepsii, pomáhá léčit slinivku, slezinu, zlomeniny a artritidu. Při nošení v pase pomáhá také při cukrovce. Jako zajímavost lze určitě zmínit, že malachit, zejména díky jeho uhrančivé zelené barvě, byl používán starověkými Řeky a Římany ve své práškové podobě jako oční stíny.


Tromlovaný malachit dokáže zmírnit dyslexii


Olivín 


Olivín je spojován se srdeční čakrou, může být použit pro její stimulování a udržení rovnováhy. Jeho přátelská energie a výborné hojící účinky pomáhají lidem již celé roky. Blahodárně působí na zažívací problémy a pomáhá léčit vředy. Je o něm známo, že také zpomaluje stárnutí a pomáhá lidem se vyrovnat s minulostí.

Periodot (= olivín) pomáhá při samotném početí i následném porodu. Udržuje harmonii ve vztahu, pomáhá ke snížení stresu, hněvu a žárlivosti, zejména v manželství. Přináší hojnost, prosperitu a žádaný klid. Nejčastěji jej můžeme zakoupit v broušené podobě zasazený do zlatého nebo stříbrného šperku. 


Stříbrný přívěsek na řetízek bude slušet každé ženě.

Drahé kameny jsou velmi často kombinovány se stříbrem nebo zlatem. Díky jejich úpravě je lze snadno nosit při sobě, ať už ve formě přívěsku, náušnic nebo prstenu. Stříbro posiluje spojení mezi astrálním a fyzickým tělem, zlepšuje řeč a je spojováno s ženskou energií jin. Navíc přitahuje a zvyšuje účinky léčivých kamenů a odráží negativní energii. Zlato je v tomto ohledu velice podobné. Rovněž odstraňuje negativní energii z čaker a zvyšuje účinky těch pozitivních. Oproti stříbru se však zlato používá k otevření a vyvážení třetího oka, korunní a srdeční čakry. 


Apatit 


Není apatit, jako apatit. Tento drahý kámen můžeme najít hned v několika barvách a odstínech, jako je žlutá, modrá či zelená. Pro náš článek se nejlépe hodí zelený apatit, který je znám jako symbol nového života. Tento kámen podporuje koordinaci rukou a očí u dětí. Při dlouhodobějším nošení pomáhá dospělým být méně nemotorní, podporuje tvorbu nových buněk, pomáhá při vstřebávání vápníku. Díky této vlastnosti je výborný pro hojení kostí, zubů a chrupavek a může zmírnit problémy růstu u dětí. Zelený apatit se doporučuje umístit přímo do dětského pokojíčku. V přítomnosti kamene nebo při častém kontaktu s ním, může přinést harmonii na všech úrovních a směrech, a rovněž přináší vnitřní klid. Apatit je také používán při hluboké meditaci nebo astrálním cestování. 

Apatit zvyšuje tzv. hadí sílu neboli kundalini.


Hiddenit 


Znám rovněž jako kámen vývoje a růstu. Hiddenit je výborný pro děti, pomáhá potlačit jejich emocionální úzkosti. Celkově lidem, a tedy i dospělým, umožňuje duchovní i emocionální růst. Jak jsme naznačili, je vhodný také pro dospělé, neboť přináší milující myšlenky a přitahuje pravou lásku. Tento ochranný kámen rozptyluje negativitu a chrání auru od nežádoucích energií a geopatogenního stresu. Více se o tomto poměrně novém a nepříliš známém léčivém kameni můžete dozvědět v naše článku Hiddenit vlastnosti a použití drahokamu, který pojednává o využití tohoto kamene ve všech oblastech života.

Hiddenit alá zelený kunzit

Hiddenit je označován jako zelený kunzit. Obdobně jako apatit můžeme kunzit nalézt hned v několika barevných provedeních, přičemž každý odstín může mít odlišné vlastnosti a účinky. Nejčastěji je k vidění v růžovém až fialkovém odstínu. Originální kunzit má však velmi bledé barvy, a aby bylo docíleno sytosti, musí se kameny tepelně upravovat. Ovšem pozor, na přímém slunečním světle mohou kameny rychle ztratit svou barvu!

Sekaný náramek z růžového kunzitu - vlastního bratříčka hiddenitu

Jak již bylo zmíněno na začátku, pro děti jsou nejpřínosnější zelené kameny, které symbolizují znovuzrození, početí a mládí. To vám ovšem nebrání do přítomnosti dětí umístit i jiné kameny, například tzv. osobní kámen, který se volí dle měsíce narození. 

Chcete-li svému dítěti vytvořit doma prostředí, které mu umožní rozvíjet se a růst nejen na emocionální úrovni, sáhněte po jednom z výše uvedených zelených kamenů. Nedoporučujeme však příliš malé kamínky umisťovat do míst, kam děti dosáhnout. Hrozilo by vdechnutí či spolknutí. Nezapomínejte také, že léčivé kameny můžete využít i v průběhu těhotenství, nikoli jen pro početí a samotný porod. Těhotné ženy mohou nosit šperky s drahými kameny, které budou svědčit nejen jim, ale také nenarozenému děťátku. 


Děkujeme za přečtení.

Důležité upozornění: všechny zde uvedené údaje o léčivých vlastnostech drahých kamenů, polodrahokamů a minerálů, jsou pouze informativní, čerpané z obecné známých informací a zdrojů. Nejsou návodem, jak obejít klasickou léčbu. Mějte vždy na paměti, že použití drahých léčivých kamenů není alternativní metodou ke konvenční lékařské péči! V případě, že cítíte na sobě příznaky jakékoliv nemoci, vždy vyhledejte svého lékaře!Schopnosti léčivých kamenů používejte pouze jako dodatek ke konvenční léčbě, nikoliv jako její náhradu.

© 2015 www.nefertitis.cz. Tento článek jako celek ani jeho části nesmí být kopírován a rozšiřován bez předchozího písemného souhlasu www.nefertitis.cz. Naše články jsou chráněny ochranou Copyscape a jejich kopírování je dohledatelné a prokazatelné. V případě, že byste informace z článku chtěli použít pro svůj blog apod., kontaktujte nás, prosím, prostřednictvím emailu na  info@nefertitis.cz.

Autor: Eliška Reznerová

Žádné komentáře:

Okomentovat